O mase

Maso patří mezi nejoblíbenější a nejvyhledávanější potraviny. Ze zdravotního hlediska je ceněno zejména pro obsah biologicky hodnotných bílkovin a látek budujících organismus. Z vitamínů maso obsahuje zejména vitaminy skupiny B. Dodává organismu železo a fosfor.

Vaření… Jeden z mnoha skvělých způsobů přípravy jakéhokoli masa. Díky vaření je maso krásně šťavnaté a získáte tak navíc i další produkt – naprosto skvělý vývar. Maso nebo polévka? A proč ne obojí!

Není maso jako maso

Pokud je řeč o masu a uzeninách, rozlišujeme tři základní kategorie. Znáte je? A kam byste zařadili třeba mleté maso?

Vyžadujte kvalitu

Zájem spotřebitelů o čerstvé maso určené pro vaření či grilování neustále roste. Za tímto kvantitativním nárůstem však...

Složení masa

A teď se všichni vegetariáni pomějí! Maso je totiž zdravé a obsahuje především plnohodnotné bílkoviny, vitamíny...

Druhy masa

Není maso jako maso. Můžeme ho rozdělit na tři druhy – maso, masné polotovary a masné výrobky. Vyznáte se v jejich dělení?

Jak zacházet s masem?

Netvrdili vám vždy rodiče, že špinavou lžičkou se polévka v hrnci nemíchá, protože by mohla začít kvasit?

Dva řízky denně pokryjí denní dávku vitamínu B

Maso patří mezi nejoblíbenější potraviny pro svoji chuť, ale také pro pozitivní vliv...

Čerstvé maso a jeho skupiny

Co si představíte pod pojmem „čerstvé maso“ vy? Vůni, barvu, chuť…? Ve skutečnosti tyto pojmy znamenají něco docela jiného. 

Masné výrobky

Ani salámy a další masné výrobky to nemají v životě jednoduché, je jich totiž mnoho druhů, které se odlišují především způsobem...

Jak poznám, že maso už není vhodné ke spotřebě?

Se zkaženým masem jsme se někdy už určitě setkali my všichni, většinou to poznáme...

Hygienická úroveň prodeje masa

„Čistota půl zdraví,“ říká staré české přísloví. Základních hygienických návyků bychom si měli všímat i při nákupu masa.

Pochází maso ze schválených jatek?

Kde na obalu výrobku najdeme informaci o tom, že zvířecí maso prošlo...

Ověření údajů o hovězím mase českého původu

Znáte způsob, jakým si můžete ověřit všechny informace o vámi zakoupeném...

Vliv stáří skotu na vlastnosti masa

Má staří skotu vliv na vlastnosti masa? Rozhodně ano!

Ideální maso pro chutný steak

Rádi si pochutnáte na výtečném steaku? Podívejte se na to, jaké maso byste měli použít.

Je vyzrálost masa důležitější než čerstvost?

Odpověď na tuto otázku najdete v našem videu.

Je původ zvířete povinným údajem?

Je povinností výrobce označovat původ masa?

Je nutné důsledně dodržovat pokyny určené spotřebiteli?

Ano, základem výborného kulinářského zážitku je dodržení několika zásad...

Základem je pestrý a různorodý jídelníček

Je maso součástí pestrého a zdravého jídelníčku? A jak často bychom ho měli jíst?

Zpět