T-Bone steak získal svůj název podle hřbetní kosti ve tvaru písmene T, která protíná dva svaly – pravou svíčkovou a nízký roštěnec. Jedná se tedy v podstatě o dva steaky vysoké kvality v jednom.
Co to je T-bone steak?
Tzv. "T-bone" steak je prvotřídní a velmi ceněný řez s kostí, na níž se nachází část svíčkové a nízkého roštěnce.
Seznamte se s T-Bone steakem
T-Bone steak získal svůj název podle hřbetní kosti ve tvaru písmene T, která protíná dva svaly – pravou svíčkovou a nízký roštěnec.
Jak vybrat kvalitní T-bone steak?
Pokud si nevíte rady s výběrem kvalitního steaku, rozhodně se podívejte na naše video.
T-bone steak jako součást zdravého jídelníčku?
Hovězí maso by rozhodně nemělo být opomíjené ve vyváženém jídelníčku. Nejen, že skvěle chutná, ale zároveň obsahuje...
T-bone steak a jeho stupně propečení
Máte-li kvalitní hovězí maso, není třeba se obávat různých stupňů propečení. Někdo miluje krvavý steak, jiný si pochutná...
Jak připravit T-bone medium rare?
Tip: Pokud jste skutečným znalcem masa a milujete tuto čistou chuť, zvolte steaky z T-bone zestařeného masa. Tyto steaky...