Tlačenka
Tlačenka je masný výrobek z vepřového, případně jiných druhů masa. Je tradičním produktem vyráběným při zabijačce a má podobu malých kousků masa, naložených v rosolu z rozvařených vazivových tkání. Obvykle se podává s cibulí, octem, případně s mletým pepřem. Je oblíbeným malým jídlem k pivu.
Tlačenka a její složení
Může být složení tlačenky 100% maso? Ne vždy označení 100% zaručuje kvalitní výrobek.
Výroba tlačenky
Jak se dělá ta správná tlačenka? Je nutné použít kvalitní suroviny a dobře se k nim chovat.
Jaké jsou druhy tlačenky?
Tlačenka není jen světlá nebo tmavá. Velké rozdíly jsou i v použití koření, které se liší například regionálně.
Je tlačenka výživná?
A víte, že tlačenka opravdu výživná je? Mnoho vitamínů neobsahuje z důvodu dlouhého vaření masa...
S čím je tlačenka nejlepší?
Pokud máte dobrou tlačenku, ocet k ní vynechte. Přehlušili byste tak chuť koření a přísad, které jí dávají ten správný šmrnc.
Jak správně skladovat tlačenku
Pokud si koupíte tlačenku a nestihnete ji hned spotřebovat, je důležité dodržovat pár jednoduchých pravidel.